Elveim

A tanfolyamokat 1999. szeptemberében kezdtem el a diás korszak végén, majd 2006. végén én is digitális vázat vettem! Ezután már sohasem vettem elő az analóg technikát. Biztosan állítom, hogy a mai 21 Mpx feletti vázak teljesítménye jobb, mint a legjobb (24x36mm-es) filmek voltak.

Az analóg technika lassan teljesen eltűnik, de az oktatás stílusa, és lényege nem: továbbra is képelemzések, mélyre ható vizsgálatok képezik a tanfolyamok gerincét. Ez a tradíció a MŰHELY-ben és ONLINE is pontosan így zajlik. Kiegészült internet kapcsolattal. Nagyon jó bevált és biztos vagyok abban, hogy csak a hibák felismerése visz előrébb és annak a képességnek a fejlesztése, amikor a hibák javítása már nem okoz gondot, és az egyre bővülő tapasztalat, magabiztossá teszi a résztvevőket.

A tanfolyamok új és nagyon lényeges eleme A KÉPFELDOLGOZÁS. E-nélkül nem tudom elképzelni a digitális fényképezést. A jó kép elkészítéséhez már nem elég a helyes expozíció, és a rendelkezésre álló hibátlan RAW állomány. Az utómunka legalább ilyen fontos. Állandó téma lesz.

Szerintem a kép akkor születik meg igazán, amikor felkerül a FALRA. Ezért fontosnak tartom, hogy a hallgatók valamilyen formában megismerkedjenek a képkészítés folyamatával.